Als u met een klant uit eten gaat hoe moet u dit dan administratief verwerken.
Het belangrijkste is dat u kunt aantonen dat het etentje zakelijk is, dit kunt u het beste doen door op de bon te schrijven met wie u uit eten bent geweest en in uw (zakelijke) agenda deze afspraak ook daadwerkelijk in te plannen al valt deze eventueel buiten werktijden.
Bovenstaande zaken worden gecontroleerd bij een belastingcontrole.
Er wordt in de fiscale aangifte een correctie gemaakt voor een vast forfait percentage van 26,50% voor het privé gebruik van het etentje.
Dit deel is niet aftrekbaar van uw fiscale winst van de onderneming.
De BTW is niet aftrekbaar als u deze nuttigt in een horecagelegenheid met een zakenrelatie, dus zorg ervoor dat u in uw administratiepakket een aparte grootboekrekening aanmaakt voor lunches en diners, dan kunt u in de inrichting van de grootboekkaart de BTW uit zetten.
Als u een zakelijke relatie bijvoorbeeld bij u op kantoor een zakenlunch aanbiedt dan is de BTW wel aftrekbaar.
Het forfait percentage van 26,50% blijft wel van toepassing.