Wat is QRM?

QRM staat voor Quick Response Manufacturing en is een bedrijfsstrategie die tot doel heeft bedrijfsresultaten te optimaliseren door het verhogen van de reactiesnelheid en de flexibiliteit van organisaties. Bij QRM draait alles om tijd: It’s about time. Het succesvol implementeren van QRM betekent dat er tijdwinst is geboekt in – en vooral tussen –  alle fasen van een proces (van order aannemen tot afleveren). QRM leidt tot drastische doorlooptijdverkorting in de hele keten. Het maakt werken sneller en slimmer.

QRM draait om tijd

QRM zorgt ervoor dat doorlooptijden worden verkort in alle bedrijfsprocessen, zowel intern als extern. Intern draait het om het verkorten van interne doorlooptijden op de werkvloer en op kantoor zodat de interne reactiesnelheid kan worden verhoogd. Extern draait het om sneller en effectiever reageren op vragen van klanten en slimmer communiceren met toeleveranciers, zodat producten sneller kunnen worden ontworpen en geleverd op basis van klant specifieke vragen.

Een QRM implementatie begint met het creëren van het bewustzijn dat tijdreductie de sleutel is tot succes. Vooral nu. Vooral in deze roerige tijden waar alles draait om snel en effectief reageren op marktveranderingen. QRM helpt u effectief te reageren en zorgt ervoor dat u verder groeit en sterker wordt.

Snelle tijden vragen om hoge reactiesnelheden

De tijden veranderen en ze veranderen steeds sneller. Nieuwe producten en productvernieuwingen volgen elkaar steeds sneller op vanwege het enorme aanbod aan producten en diensten. Op internet kunnen mensen steeds makkelijker producten vinden of bestellen die precies voldoen aan hun specifieke, individuele wensen en behoeften. Zogenaamde customized I-products en me-services zijn populairder dan ooit.

Moderne, ambitieuze producenten en dienstverleners zullen op deze individualisering van de marktvraag moeten inspelen. Massaproductie en kwantumkorting zijn in vele gevallen niet meer van deze tijd. In onze 21ste eeuw geldt voor steeds meer productgroepen dat het draait om on-demand manufacturing (het proces start pas als er een concrete order binnen is), om customized producing (elk geproduceerd product is uniek), om ‘oppimpen’ (elk massaproduct wordt veranderd in iets unieks) en om collector items (een product is aantrekkelijker als het schaarste/uniciteit uitstraalt). Producten en diensten worden in steeds meer varianten en versies aangeboden.

Dit alles betekent voor producenten en dienstverleners dat er steeds meer nieuwe, uitdagende markten ontstaan waar relatief kleine aantallen en relatief veel varianten worden geproduceerd. Moderne organisaties zullen dus zo ingericht moeten worden dat ze vraag gestuurd, snel kunnen reageren en zeer gevarieerd kunnen produceren. U vraagt, wij draaien en het is klaar terwijl u wacht: Dat is de uitdaging voor de moderne organisatie. QRM is ontworpen om deze uitdaging succesvol aan te kunnen gaan.